Bel: 06-44418410

Uitvaartbegeleiding

Vanaf het moment dat u mij belt om het overlijden van uw dierbare te melden ben ik er om u en uw naasten te ontzorgen.
Ik kom bij u op bezoek om samen de wensen voor de uitvaart te bespreken. 

Afscheid nemen

We beginnen met het organiseren van de opbaring. Wilt u dat uw overleden dierbare thuis wordt opgebaard of in een uitvaartcentrum? Wanneer kunnen belangstellenden afscheid nemen? Welke kleding zal de overledene dragen? Dit zijn voorbeelden van stappen die samen het hele afscheid vormgeven. U hoeft u niet druk te maken of alles geregeld is of dat u mogelijk iets over het hoofd ziet. Het is belangrijk dat u en uw naasten rust en tijd hebben om samen uw verdriet te delen en om, wanneer u maar wilt, bij de overledene te zijn. 

De uitvaart

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf mee te helpen bij de organisatie van de uitvaart, dat kan juist heel goed voelen. Daarom zal ik u daar ook naar vragen. Ik ontzorg u waar u dat wilt. Onthoud altijd dat geen enkele vraag vreemd is, stel daarom gerust elke vraag die u heeft. Ook al heeft u een vraag al meerdere keren gesteld, wat volkomen begrijpelijk is door alles wat er geregeld moet worden, laat het mij weten. Ik ben er voor jullie.

Kinderen

Voor kinderen is een goed afscheid heel belangrijk. Ik heb in mijn jaren als uitvaartverzorger veel ervaring opgedaan in de begeleiding van kinderen. Door kinderen op een goede en passende manier te betrekken bij het afscheid begeleid ik ze in hun eerste stappen van het rouwproces. Graag deel ik wat mooie boeken en speelgoed met u die hulp kunnen bieden.

 

Samen verdrietig van M. Bos-Meeuwsen

Rouwverwerking bij kinderen

Niets aan de hand toch? van L. de Visser

Voor jongeren die leren leven met verlies

Nog een allerlaatste kusje van Marianne Busser

Gedichtjes voor bij een afscheid van iemand van wie je houdt ….

 

"Bij een afscheid horen tranen, maar ook een lach"

Margaretha Hagelen, uitvaartverzorger